<menu id="y62wi"><samp id="y62wi"></samp></menu>
<sup id="y62wi"></sup>
<rt id="y62wi"><small id="y62wi"></small></rt>
<acronym id="y62wi"><noscript id="y62wi"></noscript></acronym>

全能e家是廠房改造的一個辦公會所。周圍有機器一直在不停的加工,環境是囂鬧的。這裡方圓五、六公里都是類似的廠區。這是我到這裡的第一個感覺了。要是能安靜下來喝口茶,就太好了。 “靜”成了一種精神需要。

Omnipotent e home is a transformation of the office office. There are machines around the non-stop processing, the environment is clamor downtown. Here a radius of five or six kilometers are similar to the factory. This is my first feeling here. If you can quiet down drink tea, it would be great. "Static" has become a spiritual need.

與主人初步交流後,需要解決的問題也就浮現出來了??捎渺掇k公室的面積不足300平米。新的辦公場地需要滿足16人大會議區,8人以上普辦區,留出企業幾年內行政人手的擴充空間,管理層要有獨立辦公室,總裁辦、貴賓接待等等。因為是改造,我詢問了內部同事,根據使用經驗,原有的辦公室也存在一些問題也要解決:諸如裝修收納混亂,使用邏輯不清晰,空調分區不能分塊管控,造成能耗浪費,功能區域不夠緊湊導致好的位置被不常用的空間佔了等等。同樣在迴避這些客觀劣勢的情況下,原建築的優點也要得到保留並發揮出來。建築結構是廠房,有整齊的柱陣,5米多高的層高。我想放大這些天生的優勢。

And the owner of the initial exchange, the need to solve the problem will emerge. Can be used for office space less than 300 square meters. The new office space to meet the 16-person conference area, more than 8 general-run area, leaving the enterprise within a few years of administrative staff of the expansion of space, management should have an independent office, President Office, VIP reception and so on. Because the transformation, I asked internal colleagues, based on experience, the original office there are also some problems to be solved: such as the decoration confused confusion, the use of logic is not clear, air conditioning partition can not block control, resulting in energy waste, functional areas Not compact enough to lead to a good location is not commonly used space accounted for, and so on. Also in the avoidance of these objective disadvantages of the case, the advantages of the original building should be retained and played out. Building structure is the factory, a neat column array, 5 meters high layer height. I want to amplify these innate advantages.

但這樣還是不夠的。尋找到一個精神點,並貫徹全案?

But this is not enough. To find a spiritual point, and implement the whole case?

【和合】

Harmony

      合美,合適,合作...

United States, suitable, cooperation ...

      和諧,平和,溫和...

Harmony, Peace, Mild ...

      這便是主題了,也完全符合全能以水暖管業起家的企業特質。

       This is the theme, and also fully in line with the plumbing industry started with the plumbing business characteristics.




順著建築結構,進門甩了一條長河,把空間分成北區,和南區。沿河邊是人員集散的主線,自然熱鬧些,河南面是多功能會議區和日常辦公所需的辦公空間,相對安靜,動區、靜區便有效分離了。辦公區的同事們被安排在光線最好的窗邊。窗外雖然有遠山,但廠棚頂部綿延,並不美觀。外部改造成本大,不太合適。營造內部景觀的需要,也就自然而“然”。

Along the building structure, the door dumped a long river, the space is divided into North, and South. Along the river is the main line of personnel distribution, natural lively, Henan is a multi-functional conference area and office space required for daily office, relatively quiet, moving area, the static area will be effectively separated. Office colleagues are arranged in the best window of light. Although the mountains outside the window, but the plant shed at the top stretch, not beautiful. External transformation costs, not appropriate. To create the needs of the internal landscape, it is natural and "natural."

為了讓這個辦公空間更加的鮮活有趣,之前看過一張畫,是傍晚時漓江邊的景象,一叢叢的竹林倒影在江面,很美??!所以我在後期,將一些直徑8毫米左右的細紫竹種在土瓦缸中,放在了這條河邊,是想營造自然的氛圍。

In order to make this more fresh and interesting office space, read a picture before, is the evening Lijiang River side of the scene, a bunch of bamboo reflection in the river, beautiful ah! So I later, some of the diameter of 8 mm or so fine purple bamboo planted in the tiles in the tiles, on the river, is to create a natural atmosphere.


靜水,小橋,漁火,浮臺。它們需要被再次簡化整合後,重新投入到這個現代辦公空間中。這聽起來很中國。但中國製造業要敢於創造,設計師需要任性的想法。師兄說:“施古人之心,而非施古人之技”。我想表達的是企業的現代感兼顧地域特性。同時不需要那麼具體。只要留下東方的氣質,辦公室人員依然以現代方式乾練辦公,順應時代的思維處理當下事務,果決並判斷,使得兩者和諧。所以空間整體上是簡約的。

Static water, bridges, fishing boats, floating platform. They need to be simplified again after integration, re-investment into this modern office space. This sounds very Chinese. But the Chinese manufacturing industry to dare to create, designers need to headstrong ideas. Brother said: "the heart of the ancients, rather than the ancients of the technology." I would like to express the modernity of both the geographical characteristics of enterprises. While not so specific. As long as the left of the East temperament, the office staff is still capable of office in a modern manner, to comply with the thinking of the times deal with current affairs, decisive and judge, making the two harmonious. So the space as a whole is simple.

正如我設計的橋,它是沒有扶手的,我捨去了這個構件。是希望人們在使用它的時候,心的狀態是高度專注的。俗話說“人在河邊走,哪有不濕鞋的”!我想生意人,在商道中就是誠和信的堅守,是不能違逆的,不然是要掉河裡了。我並不打算在這個空間用標語式的企業口號,那樣有些教條主義,而是想深諳玄機。

As I designed the bridge, it was no armrest, and I discarded the component. Is the hope that people in the use of it, the state of mind is highly focused. As the saying goes, "people walking in the river, how can not wet shoes"! I think businessmen, in the business is honest and the letter stick to, can not be violated, or to be out of the river. I do not intend to slogan in this space with corporate slogans, as some dogmatism, but would like to understand mystery.



在河盡頭僻靜處,便是一方小茶亭了。用玄黑鐵條勾勒成虛方??裳偶?,可內部交流工作,解乏,也可以當貴賓接待間。改造結束不久,就來了一隊迪拜的採購商,我們就是在這裡接待了他們。店口鎮在國內,已是有名的五金水暖工業城。常有外客來這裡買辦。我希望,這些外客來到這裡,可以順利談合作,而且很自然能體驗我們的待客之道。

At the end of the river secluded place, is a small tea booth. With the mysterious black iron outlines into virtual side. Can be elegant, can be internal communication work, relieve fatigue, can also be when the VIP reception room. Shortly after the transformation, to a team of Dubai buyers, we are here to receive them. Dianzhen in the country, is well-known metal plumbing industrial city. Foreign visitors come here often comprador. I hope that these foreigners come here, you can talk about cooperation, and it is natural to experience our hospitality.





也因為整體空間不大的原因,空間功能上都是一室多用的。譬如說,會議室除了開大會的使用外,桌下留有多人辦公所需的取電位置,預留了未來人手超出後使用所需。上方預留了背景音樂,以及獨立的報告會音控系統,逢年過節的時候,也可作為同行交流聚會和內部聯歡會場,同時,分隔多人辦公區和會議區的格擋本生就是一排展示櫃,具體設計了5個上下半通透骨架結構的櫃體“一”字排開,可以讓多人辦公區臨窗光線引進來,會議室就亮堂。櫃子腰部位置可視點最正,產品就整齊的展示這個高度,也是個寬敞的展廳。

But also because the overall space is not the reason, the space function is a multi-purpose room. For example, the meeting room in addition to open the use of the General Assembly, the table left more than the power required office location, reserved for future use beyond the required staff. The top of the set aside the background music, as well as an independent report will sound control system, the holidays, but also can be used as peer exchange meetings and internal gala venue, at the same time, the separation of the office area and the parliamentary block is a Bunsen Row display cabinets, the specific design of the upper and lower semi-transparent framework of the cabinet body, "a" line, allowing more people to the office window to introduce the light from the window, the conference room on the bright hall. Cabinet waist location of the most visible point of view, the product on the neat display of this height, is also a spacious exhibition hall.




關於開放性,這裡沒有大門的概念。樓梯上來,第一眼看到的是,近5米高的背景牆。為了表達誠意,我用了黃銅材質,並做了手工自然做舊的處理,然後,把黃銅字擦亮,就像一張巨大的名片,結實的站立在迎客處。進門空間很高,轉身便是通高水廊,透氣開放。局部降了高度,是為了能夠藏風。白天,光線從木百葉灑進辦公室內,自然遊走的光線隨著人的步調,氣韻一致。同事們可在雅淨的工作氛圍中,幹練處理日常。夜色漸漸暗下,周圍環境安靜下來,內部燈光溫婉,可接待訪客、好友。方亭浮在水面,清茶一盞,人心可靜,思緒方遠。人走動時,空間不是一成不變的,隨著人的走動而變更??臻g高低,曲直有光,有竹影,薄水不停微妙流轉,相映是趣。我覺得這些夠了,所以牆面盡可能乾淨,也不掛畫,甚至管理層的辦公室門,都是通天門和牆一樣,說是門,更像是移牆,化在牆中。我相信好的空間,是對人造成好的影響,它有一種自然的教化能力,空間是應該和人相濡以沫。隨著時間的使用,能量在積累,而不是在消耗的。

On the open, there is no concept of the door. Staircase up, the first thing to see is the nearly 5-meter-high backdrop. In order to express my sincerity, I used a brass material, and do a natural hand to do the old deal, and then polished brass words, like a huge business card, strong standing in the welcoming place. Entrance space is high, turn is through the high water gallery, breathable open. Local drop height, is to be able to possession of the wind. During the day, light from the wooden venetian into the office, the natural light of the walk with the pace of people, the same Qiyun. Colleagues can work in the elegant atmosphere of the net, able to handle daily. The darkness gradually darkened, the surrounding environment quiet down, internal lighting gentle, can receive visitors, friends. Fang Ting floating in the water, a tea, people can be quiet, thoughts Fang Yuan. When people move, the space is not static, as people move and change. Space level, straight and bright, there are bamboo shadow, thin water non-stop subtle flow, Xiangying is interesting. I think these are enough, so the walls as clean as possible, do not Gua Hua, and even the management of the office doors are Tongtian Men and the same wall, said the door is more like a wall, in the wall. I believe that good space, is a good impact on people, it has a natural ability to enlighten, space and people should be profound feelings. With the use of time, energy is accumulated, not consumed.


顏色上我用了大面的白牆。使用原木的顏色是因為和儒家的氣質是一致的。用水性漆把原木淡淡的刷了一層保護層,只想盡可能的減少裝修日後的空氣污染,減少了人為過度干預材質。為什麼總裁辦公室用了灰絲系的顏色呢?是希望企業掌門人在裡面,能“放下”一些……。主背景面掛了一幅暖色底的“心經”,人坐在前面,待人接物的表情都能襯得溫和些。而面臨的牆上乾乾淨淨,幾乎什麼都沒有。我猜測企業的管理者在做思考選擇時候,看到的對面,盡量少一些東西,多點安靜……

I used a large white wall on the color. The color of the logs used is consistent with the Confucian temperament. Water-based paint to the pale brush a layer of protective layer, just want to minimize the air pollution in the decoration of the future, reducing the excessive intervention of human material. Why does the president's office use a gray silk color? Is the hope that the enterprise head in it, can "put down" some ... .... The main background of the surface linked to a warm bottom of the "Heart Sutra", people sitting in front of the expression of others can be lining some of the more modest. While the wall facing the clean, almost nothing. I guess the business managers to do when thinking about options, to see the opposite, as little as possible, more quiet ... ...




  “水鏡長廊”的和合,

Water mirror corridor "of the enclosure,

不為自己,只為驗證,

Not for themselves, only for verification,

人心的善與剛柔,

The heart of the good and rigid,

到底,

exactly,

可不可以活得,平和溫雅。

Can live a peaceful and gentle.

合而和!

Harmony and peace!

  

相片由優在集.包文山先生拍攝

 楊 正

 丙申年十一月十九.夜.




水鏡長廊

全能e家辦公室

全能e家是廠房改造的一個辦公會所。周圍有機器一直在不停的加工,環境是囂鬧的。這裡方圓五、六公里都是類似的廠區。這是我到這裡的第一個感覺了。要是能安靜下來喝口茶,就太好了。 “靜”成了一種精神需要。

Omnipotent e home is a transformation of the office office. There are machines around the non-stop processing, the environment is clamor downtown. Here a radius of five or six kilometers are similar to the factory. This is my first feeling here. If you can quiet down drink tea, it would be great. "Static" has become a spiritual need.

設計師:楊 正



掃描二維碼分享到微信

国产精品国产三级国快看